Hoppa till innehåll
Hem » Blogg » Du kan inte tänka dig fram till beslut

Du kan inte tänka dig fram till beslut

Japp, du hörde rätt! Du är inte skapad för att tänka dig fram till beslut. Det är inte meningen. Beslut ska fattas i kroppen. Var i kroppen och hur beror på vem du är. Ofta får vi för oss att vi ska tänka oss fram till beslut, logiskt komma fram till det som är rätt beslut att fatta. Det som verkar rimligast.

För mig, som har en tendens att fastna i tankarna och tänka sönder mig själv, var insikten om att det inte är tankehjärnan som ska resonera sig fram till beslut en oerhörd befrielse. Det var som hela jag suckade ut och gav mig själv tillåtelse att följa min kropps impulser utan att behöva veta vad det ska leda till. Ha tillit till att det leder mig rätt.

Det är precis därför Human Design har varit en otroligt viktig pusselbit för mig. För när jag började studera Human Design insåg jag att det är nog det enda verktyget som jag stött på som säger just det: du är inte skapt för att tänka dig fram till beslut. Eftersom mycket av min yogapraktik har haft tyngdpunkten på just närvaron i kroppen och att verkligen bebo hela mig förstod jag intuitivt att Human Design passade så fint in i min verktygslåda.

Din auktoritet och strategi bor i kroppen

Beroende på din specifika design har du en auktoritet i kroppen som är platsen som vägleder dig vid beslut. Du har också en strategi för hur du ska ta dig an livet och fatta beslut. Jag har mer och mer implementerat detta och försöker nu så långt det är möjligt använda min auktoritet (den sakrala) och min strategi (vänta och respondera) i livet. Hittills har resultaten varit märkbara och smått magiska.

Jag kunde börja släppa kontrollen kring att jag behövde förstå varför vissa saker känns som ett ja och andra som ett nej. Jag har också kunnat börja släppa idén om att jag behöver veta vart jag ska, vad som är planen. Just nu är min plan att så långt det är möjligt lära mig att följa min sakrala respons.

Vad har det gett mig? Rent konkret var det så jag hittade min Human Design mentor. Jag har också upptäckt att när jag följer min sakrala respons och säger nej när det är ett nej så dyker ofta något annat upp, något som jag inte alls förväntat mig, men det är alltid något roligt, spännande och intressant. Att följa min auktoritet har definitivt gjort att jag kunnat börja lägga alla borden åt sidan. Jag har varit en person som väldigt mycket gjort saker för att ”man borde” eller för att jag tänkt att det förväntas av mig. Mycket av min självkänsla har varit bunden till andras beundran över vad jag presterat. Nu har jag mycket lättare att följa det som är ett JA i min kropp, ju mer tid jag får tillbringa med det som lyser upp mig på insidan, desto mer härlig, bubblig livsenergi får jag.

Som ett väldigt konkret exempel kan jag ta när min dotter för en vecka sedan gick ut grundskolan och vi hade den närmaste familjen på lunch och fika hos oss. För ett par år sedan hade jag stressat runt upptagen av att ha ett perfekt städat hem, skapat den mest komplicerade lunchbuffén men 17 olika rätter och bakat en avancerad tårta. Jag hade planerat blommor, dukning och dekorationer. Den här gången lade jag krutet på det som jag tycker är roligast, för mig är det alltid blommorna och dukningen. Jag valde att göra en lunch som var enkel att göra och en tårta som var lätt att göra. Jag kunde för en gångs skull inte hetsa sönder mig kring städningen och kände inte att jag behövde putsa fönster eller putsa badrumsfogarna med tandborste. För ett par år sedan hade en sån här tillställning lämnat mig helt utmattad. Nu flöt allt på i ett sånt fint flow och stressen var så mycket mindre jämfört med tidigare.

Mer Human Design från mig

Jag har precis börjat ett mentorskap med syfte att fördjupa mina kunskaper i Human Design så att jag så småningom kan väva in HD i de tjänster jag erbjuder. För mig känns det viktigt att koppla ihop tänkande med kroppen så att insikter får landa där de hör hemma. Så även om jag planerar att erbjuda HD reading/sessioner så kommer mitt fokus att vara just sammanflätandet av kropp och sinne för en djupare integration.

Väcker det här din nyfikenhet? Håll utkik, det kommer garanterat att komma mer Human Design från mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *