Hoppa till innehåll

Om Katja


Mitt intresse för människan, personlig utveckling och hur vi kan leva mer i samklang med oss själva och vår omvärld har nog alltid funnits där.

Allt hänger ihop

Jag fascineras av människan, kroppen, våra känslor, vårt sinne och hur allt hänger ihop. Hur man inte kan separera det ena från det andra. Hur vår livsstil, vår kost och allt vi upplever lämnar avtryck i vår kropp. Hur man kan uttrycka sig genom kroppen och hur man kan arbeta med kroppen för att släppa på mentala och emotionella spänningar Detta intresse har genom livet tagit sig i olika uttryck. 

Jag  är utbildad socionom och har arbetat med förändrings-och motivationsarbete sedan 1997. Jag har ett brinnande intresse för mat och kost som läkning som ledde mig till att utbilda mig till kostkonsult. Jag har sedan 2008 på olika sätt jobbat med mat. Jag har drivit en matblogg, jobbat som inspiratör och tagit fram recept åt Årstiderna och jag håller också matlagningskurser med fokus på vegetarisk och vegansk mat. I hela mitt liv har jag dansat och jag är gruppträningsinstruktör sedan 2010.

Vägen till yogan

Min väg till yogan har varit lång och krokig med flera långa uppehåll. Som 18-åring klev jag in i en yogaklass för första gången och efter det har yogan funnits med i mitt liv, ibland mer, ofta mindre. Sedan 2013 har yogan fått ta mer plats i mitt liv. I yogan och dess tekniker och filsosofi har jag hittat hem. Yogans tekniker och yogans filosofiska grund har gett mig möjlighet se mig själv mer tydligt. Min bas finns tantran, aurvedan och i hathayogan.  Jag är utbildad yogalärare 500 RYT, enligt Yoga Alliance och utöver detta  har jag fördjupningsutbildningar i yin yoga, restorative yoga och yoga nidra, pranayama, tantrisk filosofi och aurveda samt embodied anatomy och somatics.

Är det en sak jag har lärt mig är det att vi är olika, det finns inget one size fits all, inga quick fixes. Jag vill hjälpa  dig att hitta det som fungerar för dig, det som ger dig energi, glädje, balans och det som gör att hela kroppen säger JA! Så att du kan vara mer närvarande i dig själv!