Hoppa till innehåll
Hem » Blogg » Reflect and return-ny workshop där du får utforska Human design

Reflect and return-ny workshop där du får utforska Human design

Hjärtat har länge viskat om en längtan om att förmedla Human design och hitta sätt att fläta ihop det med somatisk rörelse, yoga och meditation. När jag fick reda på att lokalen som vi bokat för workshopen Flow var dubbelbokad och då livet kom emellan för min workshop-partner uppenbarade sig helt plötsligt en möjlighet för mig att luta mig in mot den där längtan. Och så fort jag gjorde det var det som att hela kroppen skrek ”Äntligen!”. Idén till workshopen Reflect and return föddes på ett ögonblick, innehållet och strukturen kändes så självklar när jag väl hade gett mig tillåtelse att dyka in. Lika mycket som det känns lite läskigt och svindlande att ge sig ut på helt ny mark, lika mycket energi och glädje känner jag inför det. Precis sådär som det ska vara, för mig.

Vad är Reflect and Return workshop?

Reflect and return är en workshop som består av en mer teoretisk del där vi utgår från din bodygraph och utifrån den utforskar grunderna i Human Design och hur du kan använda Human design som ett verktyg för personlig utveckling och större insikt i vem du är. Du kommer att få tid till reflektion och det kommer att finnas utrymme för dialog och diskussion. Därefter kommer vi låta allt få landa i kroppen både genom rörelse och till sist meditation. En Shake the dust ger möjlighet till att lämna ”the thinking mind” och till att absorbera teori och insikter. Därefter får du landa in i en specialdesignad meditation som syftar till att plantera frön av insikt i kroppen så att de sedan kan gro och spira.

Vad är Human design?

Så vad är Human design? Det är ett system och ett verktyg för personlig utveckling och självinsikt som bygger på I Ching, astrologi, kabbalah och chakrasystemet. Human design har ett otroligt djup och flera lager, men är samtidigt ett väldigt konkret och användbart verktyg. Human design utgår ifrån tanken att vi alla har ett helt unikt blueprint som i sin tur kan ge oss information om hur vi på bästa sätt fattar beslut, hur vi tar in vår omvärld, hur vi processar information och känslor, hur vi förhåller oss till rädslor, hur vi bäst kommunicerar och mycket, mycket mer.

För mig har det varit ett av de effektivaste verktygen när gäller att verkligen kunna äga den jag är. Att fullt kunna omfamna hela mig. Den har också varit ett användbart verktyg i att utveckla min roll som yogalärare. (Och ja, det är något som hjärtat också viskar efter, en workshop för yogalärare där Human Design kommer att vara ett av verktygen)

Integration genom rörelse och meditation

Men eftersom det är viktigt för mig att hela tiden komma tillbaka och förankra saker och ting mer i kroppen än i tankeverksamheten ville jag bjuda in rörelse med efterföljande meditation. Så att kombinera den mer teoretiska delen med både rörelse och meditation var ett ganska självklart val. Jag är övertygad om att det är så vi integrerar bäst, när det får landa i kroppen.

Shake the Dust är ett koncept som varvar somatisk rörelse, yoga, pilates, enkla styrke- och konditionsövningar med stillhet. Allt till en innovativ ljudbild. Och för Reflect and Return kommer spellistan och guidningen vara specialdesignad. Precis som den efterföljande guidade meditationen.

Blir du nyfiken? Den 21/5 är det premiär. Mer information finns under eventkalendern här på hemsidan. Missa inte early bird priset tom 30/3. Deltagarantalet är begränsat!

Jag är så otroligt peppad och nyfiken på att få sjösätta den här idén.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *